راهنمای استفاده اعضا از کتابخانه دیجیتالی دانشگاه علوم پزشکی قم
از طریق کتابخانه دیجیتالی دانشگاه علوم پزشکی قم به آدرس lib.muq.ac.ir امکان دسترسی به کلیه منابع کتابخانه های دانشکدهای پزشکی، دندان پزشکی، بهداشت، پرستاری، طب سنتی، دین و سلامت
و ...( و کتابخانه های بیمارستانی (کامکار، فرقانی- نکویی، شهید بهشتی، حضرت معصومه و ...) از طریق شبکه اینترانت دانشگاه به آدرس lib.muq.ac.ir فراهم شده است و کلیه اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم می توانند از کتابخانه های عضو از طریق کتابخانه دیجیتالی دانشگاه علوم پزشکی قم استفاده نمایند.
 جهت ثبت نام:
پس از ورود به صفحه وب سایت کتابخانه به آدرس lib.muq.ac.ir از منو بالای صفحه گزینه ثبت نام را انتخاب نمایید و پس از ثبت نام به صورت فرد حقیقی وارد سیستم شوید.

و پس از ثبت نام به صورت حقیقی ارسال درخواست جهت کتابخانه مورد نظر نمایید.

  • 1400/11/18 - 07:49
  • 108
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نسخه یازدهم دستورالعمل درمان سرپایی و بستری بیماران مبتلا به کووید 19+ اومیکرون را بیشتر بشناسم

نسخه یازدهم دستورالعمل درمان سرپایی و بستری بیماران مبتلا به کووید 19+ اومیکرون را بیشتر بشناسم

دستورالعمل

اومیکرون را بیشتر بشناسیم


شواهد کنونی نشان می‌دهد امیکرون نسبت به سویه دلتا از سرعت رشد، انتقال و گستـــرش بالاتــــــری برخوردار است و منجر به گسترش سریع در جامعه می‌شود. گرچه بیماری ظــــاهراً خفیف است و افـــــراد کمتری دچار علائم شدید می‌شوند ولی افزایش سریع موارد، منجر به افزایش ابتلای تعداد زیادی از افراد جامعه شده؛ لذا موارد بستری در بیمارستان نیز افزایش یافته و ممکن است باعث آسیب قابل توجهی به ویژه در گروه‌های آسیب‌پذیر گردد.
در واقع یکی از ترفندهای ویروس کرونا درخصوص سویه امیکرون این بوده ‌است که اعتماد کاذب در جامعه ایجاد نماید تا بتواند ضربه خود را وارد کند. افراد فعال جامعه (شاغلین، محصلین، جوانان و...) به عنوان اولین حلقه زنجیره انتقال بیماری، مبتلا شده؛ از آنجا که سطح ایمنی بالاتـــــــــری دارند به اشــــکال خفیف یا بدون علامت بیماری مبتــلا می‌شوند، سپس بیماری به سرعت در خانواده‌ها و جامعه منتشر شده و افراد پرخطر نیز درگیر می‌شوند، لذا تخت‌های بیمارستانی اشباع خواهند شد. با وجود چشمگیر بودن مبتلایان خفیف در جامعه؛ تعداد بستری‌های ناشی از ابتلا به امیکرون در بازه زمانی کوتاهی مرز بستری‌های سویه‌های پیشین را در نوردیده است.
افراد پرخطر در سویه کرونای امیکرون شامل افراد دارای ضعف سیستم ایمنی، افراد سالخورده، افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن و مصرف‌کنندگان داروهای سرکوب‌کننده ایمنی، افرادی که واکسن نزده‌اند، زنان باردار و کودکان می‌باشد.
شواهد اولیه حاکی از تغییر بالقوه در تمایل سویه امیکرون به سمت ابتلای دستگاه تنفسی فوقانی (درگیری گلو، بینی و لوله‌های مربوطه) است و این درحالی است که نوع دلتا و سایر ویروس‌های وحشی کرونا، دستگاه  تنفسی تحتانی یعنی ریه‌ها را بیشتر مورد هدف قرار می‌دهند؛ ذکر این نکته ضروری است که گرچه تمایل سویه امیکرون به سمت ابتلای دستگاه تنفسی فوقانی است ولیکن می تواند در بسیاری از افراد ریه ها را هم درگیر و نیازمند اکسیژن نماید.

اقدامات اولویت‌دار
1.  رعایت موازین بهداشتی کمافی السابق؛
کرونا هنوز معضل جهانی است، لذا رعایت موازین بهداشتی هنوز ضروری است:
-  استفاده از ماسک های مناسب
-  فاصله گذاری فیزیکی
-  تهویه هوا در فضاهای در بسته
-  پرهیز از تجمعات و دورهمی‌ها (به ویژه در تعطیلات)
-  رعایت بهداشت دست
-  محدودیت‌های مسافرتی


2. واکسیناسیون
هرچند مطالعه بر روی اثر واکسن‌ها بر سویه‌های جدید همچنان ادامه دارد ولی آنچه تاکنون ثابت شده این است که واکسن‌ها در کاهش شدت بیماری‌ و مرگ ناشی از سویه های جدید کرونا، موثر و کارآمد عمل کرده‌اند و تا حد قابل قبولی از بیماری شدید و بستری در بیمارستان پیشگیری کرده اند، بطوری که اکثر موارد بستری اخیر از افراد غیرواکسینه بوده‌اند که می‌تواند نشانه خوبی باشد از این که واکسن همچنان محافظت ایجاد می‌کند. هرچند مواردی از عفونت مجدد با امیکرون در افرادی که سابقه واکسیناسیون یا ابتلا به کرونا داشته‌اند، هم گزارش شده است.
لازم است افرادی که هنوز 3 نوبت واکسن خود را دریافت نکرده اند در اسرع وقت به نزدیکترین مرکز یا پایگاه سلامت محل سکونت خود مراجعه نموده و واکسیناسیون خود را تکمیل نمایند.
جهت اطلاع از آدرس و ساعت کاری مراکز واکسیناسیون به سایت معاونت بهداشتی (phc.muq.ac.ir) مراجعه فرمایید.

3. شناسایی بیماران
هرچه بیماران سریع‌تر شناسایی شوند احتمال گسترش بیماری در جامعه کمتر خواهد بود. ضروری است که افراد با مشاهده علائم سرماخوردگی یا حتی فقط یک علامت از جمله گلودرد، معده درد، یا ... ابتلا به سویه امیکرون را محتمل دانسته و صرف‌نظر از نتیجه تست‌های تشخیصی، از حضور در اجتماع (تاکسی، اتوبوس، میهمانی، نانوایی، مدرسه، مسجد، محل کار و ...) اجتناب نمایند تا باعث بیمار شدن سایرین نشوند.
ذکر این نکته ضروری است که چون سرعت انتقال این سویه بسیار بالاست لذا تماس کوتاه نیز می‌تواند باعث انتقال بیماری به دیگری شود.

/uploads/208/2022/Feb/07/نسخه یازدهم د_2.pdf

 

  • گروه خبری : اخبار,اسلایدشو
  • کد خبر : 49732

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید